Klaas Diepeveen - Header Mobiel
Klaas Diepeveen - Header Mobiel

VAN EEN BMW LOOPAUTO NAAR SLEUTELEN AAN EEN BMW X5.

Het verhaal van Klaas.

Klaas Diepeveen is pas 18 jaar oud en is een vertrouwd gezicht bij Ekris. Zijn passie voor BMW begon al op jonge leeftijd. Zijn ouders reden in BMW’s en als baby had Klaas al een BMW-loopauto. Zijn ouders zijn blij dat hij zijn passie voor BMW’s achter na gaat en zijn plek heeft gevonden bij Ekris. Op zijn zestiende startte hij op zaterdagen bij een lokaal bandenbedrijf, waar hij twee jaar lang werkte. Na één jaar kwam hij bij Ekris Veenendaal werken en combineerde hij dit met zijn opleiding als Technisch Specialist.

VERRASSEND LEERBEDRIJF.

Het solliciteren bij Ekris ervaarde hij als positief. Vooraf was hij bang dat er geen plek zou zijn voor leerlingen, maar niets was minder waar. Het sollicitatiegesprek verliep soepel en na twee gesprekken kon hij in september 2022 beginnen. Hij voelde zich al snel thuis dankzij de fijne collega’s en de gezellige werksfeer. Klaas werkt ook op zaterdagen bij Ekris Veenendaal, waar hij beschikbaar is voor de pechklussen. Hij krijgt op deze dagen ook vaker de kans om direct met klanten in contact te staan, wat hem ook de andere kant van het werk laat zien.

VOORBEREIDEN OP DE TOEKOMST.

Klaas ziet het belang in van meegaan met de innovatie in de auto-industrie, hoewel hij  ook aangeeft dat hij soms vastloopt bij het meten van elektrische componenten. Vooral het zoeken naar storingen en het stellen van diagnoses vindt hij uitdagend. “Wanneer ik iets niet begrijp, kan ik altijd terecht bij mijn collega's en mijn leermeester”, zegt Klaas. Een hoogtepunt in zijn carrière bij Ekris was het vervangen van de motor van een X5, een grote klus die hij bijna volledig zelfstandig heeft uitgevoerd. Daarnaast krijgt Klaas de kans om zich continu verder te ontwikkelen door middel van trainingen en cursussen. Zo is hij onderdeel van de Performance Class van BMW. Dit traject duurt 10 maanden en is speciaal ontwikkeld voor 1e en 2e jaars BBL leerlingen. Zij krijgen extra begeleiding op gebied van techniek en persoonlijke ontwikkeling. Als ze dit traject met goed gevolg afronden kunnen ze doorstromen naar BMW Tech Traineeship.

EEN CARRIÈRE IN DE AUTOMOTIVE.

Klaas raadt Ekris zeker aan als leerbedrijf. “Het werk bij Ekris heeft me geholpen om zelfstandiger te worden en hard te werken”, zegt Klaas. Hij hoopt zich verder te ontwikkelen bij Ekris, vooral op het gebied van elektrische auto’s. Zijn ambitie is om altijd in de automotive branche te blijven werken.

Klaas is dankbaar voor de steun van zijn ouders in zijn carrière pad en kijkt uit naar een succesvolle toekomst bij Ekris.

WIL JIJ OOK WERKEN BINNEN DE AUTOMOTIVE?

Vind jij het verhaal van Klaas inspirerend en zie jij jezelf ook werken bij Ekris? Bekijk onze vacatures en vind een match!